De laatste bijeenkomst van onze kookclub was 7 februari, ruim drie maanden geleden. We kookten toen met ons vijven in een riant geoutilleerde keuken met een kookeiland waar we elkaar allerminst in de weg liepen.

Deze keer ben ik aan de beurt. Ik heb een aanrecht van 2.30 meter breed inclusief een gootsteen en een kookplaat...Dit voelde als een uitdaging; hoe te zorgen dat we alle vijf genoeg ruimte hebben om te kokkerellen?

Praktisch betekende dit een uitgekiend gebruik van de oven, de kookplaat, de gootsteen en het aanrechtblad. Een zeil(tje) over de eettafel vergrootte de werkruimte om te snijden en te hakken, de buitenkraan kwam van pas om één en ander af te spoelen en de oven van de bovenbuurman gebruikten we voor de taart.

Er waren vijf gerechten: salade met roodlof, venkel, zoete aardappel en vijg; bietensoep met balsamico; asperges en krieltjes met een vinaigrette uit de oven; perzik, feta en rode ui salade en als nagerecht aardbeientaart. Ja...vegetarisch...

Uit de ogenschijnlijke chaos van boodschappen en ingrediënten die her en der om ons heen slingerden, ontstond na twee uur geconcentreerd bezig zijn een heus vijfgangendiner, op zeer ontspannen en organische wijze. Wat is dat een bijzondere ervaring! We kregen tenslotte nog twee gasten aan tafel en zo genoten we met elkaar van onze derde kookclubbijeenkomst.